Paisatges Verticals®, primera i única empresa operadora de la demarcació de Girona, i una de les 12 de tota Catalunya, en obtenir les autoritzacions especials per a realitzar fotografies aèries amb drons en entorn urbà i en la proximitat d’aeroports.


Després d’un any de proves de vol, certificacions, protocols, assaigs, inspeccions, requeriments, més vols de prova, etc, etc, etc … per fi Paisatges Verticals® ha rebut l’autorització de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria per a operar “sobre edificis en ciutats, llocs habitats o reunions de persones” així com “en espai aeri controlat“.

És a dir, el que col·loquialment entenem per “ja podem volar sobre la ciutat i a prop dels aeroports

Es tracta d’autoritzacions que es concedeixen amb comptagotes, doncs volar amb dron sobre les ciutats o en l’espai de seguretat dels aeroports no és per prendre-s’ho a la lleugera. Per aquest motiu els Mossos d’Esquadra ja han desenvolupat sistemes de protecció del cel de Barcelona i del seu aeroport i impedir-hi el vol de drons sense autorització.

Els CTR o Espai Aeri Controlat són àrees de fins a 50km. de radi al voltant dels grans aeroports, dins les quals està terminantment prohibit volar amb qualsevol tipus de dron no autoritzat. Estan inclosos els de Barcelona-el Prat, Girona-Costa Brava, Reus-Tarragona o Andorra-la Seu d’Urgell, així com la resta d’aeroports espanyols registrats a l’AIP. De fet, ni tan sols els drons de joguina poden aixecar el vol dins les ciutats de Barcelona, Girona, Reus i Tarragona o dotzenes de ciutats que es troben dins aquestes àrees. Fins ara estava prohibit per a nosaltres… i ho seguirà estant per a les altres 734 empreses operadores catalanes.

Ens convertim, doncs, en la primera empresa operadora de la província de Girona, i una de les 12 existents a tota Catalunya, autoritzada a realitzar treballs audiovisuals amb drons sobrevolant qualsevol ciutat espanyola o en les proximitats dels aeroports, consolidant-nos així com a líders i referents professionals del sector.

L’autorització especial per a l'”Escenari Estàndard AESA-STSA02″ ens permetrà admetre molts encàrrecs professionals que fins ara havíem de declinar. No dubti en demanar-nos més detalls si té en ment algun projecte d’aquesta mena.