Paisatges Verticals® es prepara des de fa mesos per poder operar en entorns que estan prohibits als aficionats i fins i tot a altres empreses de drons que no s’estiguin preparant adequadament, que lamentablement són la majoria.

Ens referim a la possibilitat de volar i fotografiar en àrees urbanes i també a prop d’aeroports, camps de vol i heliports, el que en llenguatge tècnic anomenem CTR, una àrea que pot arribar a tenir 25km. de radi (cas de Barcelona) i en la qual està prohibit volar amb dron si no és amb l’autorització ad hoc d’AESA i d’ENAIRE.

Per a aconsegur-ho hem de realitzar una quantitat ingent de tràmits administratius i proves tècniques que suposen molts mesos de preparació i espera. Però, un cop superats, suposarà convertir-nos en una de les poquíssimes empreses de drons amb capacitat legal per treballar en ciutats properes a aeroports, és a dir, gairebé qualsevol capital espanyola.

A la pràctica seguirà sent inviable fer-ho a Madrid o Barcelona a causa d’altres restriccions, com l’existència d’instal·lacions militars, presons, etc, on segueix estant prohibit volar, a més d’infinitat d’heliports que requeririen dels seus propis tràmits. Però, tot i això, se’ns obriran les portes a volar en moltes altres ciutats i pobles on ara no podem fer-ho, i poder acceptar així encàrrecs que actualment ens veiem obligats a rebutjar. Per exemple, treballs fotogràfics per a hotels, empreses immobiliàries, promotores, empreses de construcció i estudis d’arquitectura o enginyeria.

No es deixi confondre per el que vegi a la televisió oba les xarxes socials. Està prohibit volar sobre ciutats i a prop d’aeroports. I es compten amb els dits d’una mà els permisos atorgats fins ara a tota Espanya.